POLEĆ NAS

Wpisz adres znajomego i wyślij wiadomość.


... oraz podaj swoje imię i nazwisko.


Poradnik „Trzoda Chlewna”

Hodowla trzody chlewnej jest dynamiczną branżą, która w ostatnich latach przeszła ogromne przeobrażenia. Poprzez globalizację, wieprzowina, która dociera na nasze stoły może pochodzić z różnych stron świata. W dodatku konsumenci robią zakupy w inny sposób,niż zwykli to czynić w przeszłości.

Często wolą oni udać się do supermarketu niż lokalnego sklepu mięsnego. W ten sposób producenci trzody chlewnej znaleźli się pod presją cenową ze strony sprzedawców, a w szczególności sieci handlowych.

Ten trend wymaga szukania ekonomicznych metod produkcyjnych. Jednym z kierunków pozwalających na bardziej ekonomiczną produkcję jest jej ciągła intensyfikacja oraz tworzenie coraz to większych ferm.
W efekcie wymusza to potrzeb
ę bardzo efektywnego i sprawnego zarządzania hodowlą.

Chcąc poprawiać efekty produkcyjne na fermie trzody chlewnej musimy zapewnić przebywającym tam zwierzętom wyższe standardy w celu ochrony ich przed zachorowaniem. 

Możemy to osiągnąć miedzy innymi przez wprowadzenie SPF (zwierzęta wolne od specyficznych patogenów występujących u danego gatunku) lub wdrożenie zespolonej grupy systemów zarządzania. 

Dowiedz się więcej o promocji, dzięki której możesz zdobyć pełną wersję tego cennego poradnika.